فرایند بافت و تکمیل پارچه در کارخانه ماهان
فرآیند بافت که در کارخانجات تولید پارچه مبلی ماهان انجام میشود مربوط به پارچه های تاری پودی است که طی آن رشته های عمودی تار و رشته های افقی پود، طی فرآیند بافت پارچه به کمک دستگاههای تمام اتوماتیک اروپایی (فرانسوی و ایتالیایی) بافته میشوند.
مراحل تکمیل و فرآیندهای آن، بعد از بافت پارچه با هدف افزایش کیفیت و زیباسازی پارچه انجام میشود. پارچه ها به دو نوع رنگرزی و پارچه رنگی تقسیم میشوند که مرحله رنگرزی فقط در نوع اول انجام میشود.
شروع مرحله ی تکمیل پارچه
بعد از تکمیل بافت پارچه و قبل از شروع رنگرزی پارچه ها شستشو شده تا مواد روغنی و معدنی که حین بافت به الیاف چسبیده اند و همچنین گردوغبار و ناخالصی های ساختمان پارچه مثل ذرات تخم پنبه از روی پارچه پاک شوند، نتیجه ی نهایی این مرحله شفاف شدن الیاف و متراکم تر شدن ساختمان بافت پارچه است و موجب جذب بهتر و بیشتر آب و مواد رنگی در مرحله ی رنگرزی شده و در نهایت باعث درخشندگی در پارچه است.
مرحله کالندر در تکمیل پارچه چیست؟
بعد از مرحله ی رنگرزی طی مرحله ی کالندر، توسط دستگاهی پارچه را تحت فشار قرار میدهند تا الیاف پارچه شکسته شود این کار با هدف ایجاد سطحی براق یا مات و زیر دستی انعطاف پذیر روی پارچه ی رنگرزی شده توسط غلتکهایی با شیارهای ریز انجام میشود که نتیجه ی نهایی این عمل روشنایی، شفافیت، درخشندگی و نرمی و صافی پارچه است و زیردستی آن را صیقلی تر میکند که جلای ایجاد شده در اثر شستشو محو میشود.
زیبا سازی پارچه مبلی در مرحله آیرو
در مرحله ی تکمیل پارچه ی شانل، یک مرحله بنام آیرو هست که شامل ضربه هایی همراه با حرارت و بخار بوده و باعث میشود الیاف پارچه باز و شکفته شود و در کیفیت زیردست، نرمی و براقیت پارچه اثر میگذارد. این مرحله قبل از مرحله ی استنتر پارچه و با توجه به درخواست و نیاز مشتری انجام میشود.
مرحله استنتر در تکمیل پارچه
مرحله ی استنتر پارچه، مرحله ی نهایی تکمیل پارچه بعد از رنگرزی است که در این مرحله پارچه اتو میشود تا عرض پارچه ثابت شود و برای بالا بردن کیفیت در مصرف و با توجه به نیاز و درخواست مشتری،پارچه با مواد خاصی برای ضدحریق شدن آغشته میشود.
مرحله پایانی تکمیل پارچه
مرحله آخر برای پارچه ، مرحله ی کنترل کیفیت پارچه و درجه بندی آن است که طی این مرحله نیز عیوب از پارچه جدا شده و پارچه ها بر حسب کیفیت بسته بندی میشوند.در گروهی از پارچه ها از جمله پارچه های پشمی، برای مقاوم شدن پارچه ها در برابر آتش سوزی، عملیات ضدآتش کردن پارچه انجام میشود و نیز مرحله ی مقاوم سازی پارچه ها در برابر نفوذ آب نیز در این مرحله انجام میشود تا نفوذ آب به پارچه کاهش یابد.
شستشوی پارچه در تولید
شستشوی پارچه ها در مراحل تولید پارچه در دو بخش، قبل از بافت پارچه و بعد از تولید در مرحله ی مقدماتی تکمیل پارچه انجام میشود.
شستشوی اول برروی الیاف پارچه است که معمولا این مرحله روی الیاف طبیعی انجام میشود تا آلودگیهای چسبیده به الیاف از آن جدا شود. این مرحله به کمک یک اسید قوی انجام شده تا خاروخاشاک را هیدرولیز کرده و به شکل ذغال درآورد و با تکان دادن الیاف، ناخالصی ها از آن جدا شود.
شستشوی پارچه در مراحل اولیه تکمیل
شستشو در مرحله ی بعداز بافت جزء مراحل اولیه ی تکمیل است که به کمک صابونهای شوینده انجام میشود، شستشو در این مرحله با هدف پاک کردن روغن و مواد چربی که حین تولید به پارچه چسبیده و همچنین برای از بین بردن بوی نامطبوع پارچه، به کمک صابونهای شوینده انجام میشود.این مرحله از تکمیل بعلت دستیابی به نتیجه مطلوب در دمای پایین انجام میشود.